Anneannemin Tarifleri...
- Anneanne Samsası (Anneannem çok güzel yapıyor diye böyle isim verdim.)
Samsa en sevdiğim göçmen mantısıdır. Her bayram anneannem iki tepsi yapar. Sülale toplanınca o iki tepsiden geriye hiçbir şey kalmaz. Şimdi size anneannemin samsa tarifini vereceğim. Dilerseniz bu şarkıyı dinlerken samsa mantısını eğlenerek daha keyifli bir şekilde yapabilirsiniz.
- İlk olarak yufkayı açıyoruz.
- Yufkamız toplanıncaya kadar kurumasını bekliyoruz.
- Daha sonra yufkayı toplayıp kesiyoruz.
- Kestiğimiz yufkaları küçük küçük sıralıyoruz ve pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt koyuyoruz.
Samsa mantımız hazır. Afiyet olsun...
Tarifi verirken bol sarımsaklı samsa olsa da yesek dedim...
- Kıvırma Kaplı Lahana Yemekli Börek
Anneannem çok marifetlidir. Kıvırma kaplı böreği de çok güzel olur. Tarifi verdikten sonra anneannem yaptığında çektiğim fotoğrafı da paylaşacağım. Dilerseniz paylaşacağım şarkıyla birlikte sizde keyifle kıvırma kaplı böreği yapabilirsiniz.
- İlk olarak dört yufka açıyoruz.
- Tepsiyi yağlıyoruz.
- Tek tek yufkaları koyup tekrar yağlıyoruz.
- Yufkaların kenarlarını bükerek kıvırıyoruz.
- Lahanayı pişiriyoruz. Pişerken içine pirinç koyuyoruz.
- Tepsinin üstü kızarınca pişen lahana yemeğini ortada kalan boşluğa koyuyoruz.
Kıvırma kaplı lahana yemekli böreğimiz hazır. Görüntüsü ayrı tadı ayrı güzel...
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder